Balatonfüred

In het noordelijke deel van het meer bevindt zich het oudste en meest populaire resort Balantonfüred. In de 19e eeuw was dit dé plaats waar politici voor hun vakantie kwamen. Hierna werd het stadje bevolkt door schrijvers op zoek naar inspiratie en na 1900 een vakantiebestemming voor Hongarije’s middenklasse. In deze stad vind je attracties als een prachtige promenade, museums en natuurlijke warmwaterbronnen waar je heerlijk in kan badderen. In de zomer is er vrijwel het gehele seizoen een overdaad aan culturele activiteiten te vinden. De promenade is de afgelopen jaren compleet verbouwd en vernieuwd.

Het staat internationaal bekend als kuuroord en er heerst een aangenaam en zacht klimaat. In het noorden wordt de stad omsloten door een bergketen en in het zuiden gaat ze over in het schiereiland Tihany dat zich uitstrekt in het meer en zo een brede baai vormt. Ideale plaats voor watersportvakanties (surfen, zeilen). De stad telt 12.000 inwoners. Balatonfüred is een modern vakantiecentrum met talrijke restaurants en verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden.

Balatonfüred is een traditionele plaats waar de heetwater-bronnen met de bijbehorende drinkkuur in vroeger tijden meer mensen trok dan het Balatonmeer. Men noemt Baltonfüred ook als het Mekka van de hartpatiënten. Tegenwoordig bevindt zich bij de bekende geneeskrachtige, koolzuurhoudende bron een hartkliniek. Behalve de vele badgasten komen nog duizenden mensen hier genezing zoeken. Voor het sanatorium voor hartpatiënten staat de klassieke drinkhal van de Kossuth-bron.

Balatonfüred is een plaats waar vele prachtige panorama’s te vinden zijn. Vergeet dus vooral niet om een fototoestel mee te nemen.

 

Hotels in Balatonfüred

Booking.com